20 beste bloemen ter wereld die je in 2023 kunt krijgen

Bloemen zijn al eeuwenlang een bron van inspiratie en de keuze is eindeloos. Hoewel sommige bloemen alleen in bepaalde delen van de wereld verkrijgbaar zijn, kunnen andere gemakkelijk bij uw plaatselijke bloemist worden gekocht. Als je wat nieuwe bloemen aan je tuin wilt toevoegen, zijn hier 20 van de beste bloemen die je in 2023 kunt bemachtigen.

1. Pioen

Pioenrozen zijn klassieke bloemen die al eeuwen bestaan. Deze prachtige bloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van wit tot roze tot rood, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op elke tuin.

2. Dahlia

Dahlia’s zijn een andere populaire keuze voor tuinen, en ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en maten. Deze bloemen bloeien van de vroege zomer tot de herfst, waardoor ze het hele seizoen een geweldige manier zijn om kleur aan uw tuin toe te voegen.

3. Roos

Een klassieke bloem die geen introductie behoeft: rozen zijn er in verschillende kleuren en stijlen. Of u nu op zoek bent naar een traditionele rode roos of iets unieks zoals een zwarte roos, u vindt de perfecte variëteit voor uw tuin.

4. Hortensia

Hortensia’s zijn grote, opvallende bloemen die een grote impact maken in elke tuin. Deze bloemen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, van blauw tot roze tot paars, en voegen zeker schoonheid toe aan elke ruimte.

5. Tulp

Tulpen, een van de meest populaire lentebloemen, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Van traditionele rode en gele tulpen tot meer unieke soorten zoals oranje en roze tulpen, er is zeker een perfecte stijl voor uw tuin.

6. Lelie

Lelies zijn favoriet onder veel tuiniers vanwege hun prachtige bloemen en aangename geur. Deze geurige bloemen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder wit, geel, roze en rood, en vormen een prachtige aanvulling op elke tuin.

7. Zonnebloem

Een vrolijke toevoeging aan elke tuin, zonnebloemen zullen zeker een glimlach toveren. Deze hoge planten produceren grote bloemen, variërend in kleur van geel tot rood tot bruin, en vormen een uitstekende aanvulling op elke ruimte.

8. Narcis

Narcissen, een symbool van de lente, zijn een van de eerste bloemen die bloeien in de lentemaanden. Deze mooie bloemen zijn verkrijgbaar in de kleuren geel, wit en oranje en voegen zeker helderheid toe aan elke tuin.

9. Gladiool

Gladiolen zijn hoge planten die dramatische kleurpieken produceren in de kleuren rood, roze, geel, paars en wit. Deze opvallende bloemen vormen een uitstekende aanvulling op elke tuin en zorgen zeker voor extra belangstelling en hoogte.

10. Amaryllis

Amaryllis zijn grote bollen die prachtige trompetvormige bloemen produceren in de kleuren roze, rood, wit of oranje. Deze opzichtige bloemen vormen een uitstekende aanvulling op elke binnen- of buitenruimte

11. Hibiscus

Hibiscus zijn tropische planten die grote trompetvormige bloemen produceren in de kleuren rood, roze, paars of wit. Deze levendige bloemen vormen een prachtige aanvulling op elke tuin en voegen zeker een vleugje paradijs toe.

12. Impatiens

Impatiens zijn kleine bloeiende planten die levendige bloemen produceren in de kleuren roze, rood, paars, wit of oranje. Deze mooie bloemen zijn perfect om kleur toe te voegen aan elke tuin en zijn gemakkelijk te verzorgen.

13. Goudsbloem

Goudsbloemen zijn eenjarige planten die heldere, vrolijke bloemen produceren in de kleuren geel, oranje of rood. Deze gemakkelijk te kweken bloemen zijn perfect om kleur toe te voegen aan elke tuin, en ze staan ​​ook bekend om hun vermogen om ongedierte af te schrikken.

14. Petunia

Petunia’s zijn eenjarige planten die een breed scala aan bloemen produceren in de kleuren roze, paars, rood, wit of geel. Deze populaire bloemen zijn perfect om kleur toe te voegen aan elke tuin en staan ​​bekend om hun vermogen om vlinders aan te trekken.

15. Zinnia

Zinnia’s zijn er in vele kleuren: wit, geel, oranje, roze, rood en paars. Ze komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en zijn te vinden in verschillende habitats, waaronder open velden en bossen. Zinnia’s zijn relatief eenvoudig te kweken en vormen een uitstekende aanvulling op elke tuin.

16. Kosmos

Cosmos zijn eenjarige planten die tot 2-3 voet groeien. Ze hebben madeliefachtige bloemen met veelkleurige bloemblaadjes. Cosmos komt oorspronkelijk uit Mexico en Midden-Amerika, maar is geïntroduceerd in andere delen van de wereld, zoals Europa en Azië.

17. Geraniums

Geraniums zijn een bloemsoort die gewoonlijk als kamerplant wordt gekweekt. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten geraniums, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, rood en paars. Geraniums komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, maar zijn tegenwoordig in veel delen van de wereld te vinden.

17. Madeliefje

Madeliefjes zijn een van de meest populaire bloemen dankzij hun vrolijke uiterlijk. Ze hebben meestal witte bloemblaadjes met een geel centrum. Madeliefjes komen oorspronkelijk uit Europa en Azië, maar zijn nu in veel andere delen van de wereld te vinden.

18. Wilde bloem

Wilde bloemen groeien spontaan in het wild zonder door mensen te worden gekweekt. Er zijn duizenden verschillende soorten wilde bloemen die in bijna alle uithoeken van de wereld te vinden zijn.

19. Ochtendglorie

Morning glories zijn wijnstokken die behoren tot de familie Convolvulaceae. Ze hebben trompetvormige bloemen in verschillende kleuren, waaronder blauw, paars, roze en wit. Morning glories komen oorspronkelijk uit tropische gebieden, maar zijn geïntroduceerd in andere delen van de wereld, zoals Noord-Amerika en Europa.

20. Jasmijn

Jasmijn is een geslacht van bloeiende planten dat zowel struiken als wijnstokken omvat. De jasmijnplant komt oorspronkelijk uit Azië, Afrika en Australazië, maar is nu in veel andere delen van de wereld te vinden. De jasmijnbloem is geurig en wordt vaak gebruikt in parfums en essentiële oliën.

Laatste gedachten

Daar heb je het: 20 van de meest populaire bloemen van over de hele wereld. Elk van deze bloemen heeft zijn unieke schoonheid en doel. Of u nu kleur aan uw tuin wilt toevoegen of vlinders naar uw tuin wilt lokken, er zit zeker een soort bloem op deze lijst die perfect bij u past.